Cibo per Conigli – Italiaanse lunch op 15 april

De zomertijd is ingegaan. We hebben het eerste zonnige weekend achter de rug en dat smaakt naar meer! Om moeder natuur een handje te helpen is de volgende Plantaardig Stedenwijk Lunch een hommage aan Bella Italia.

Als ik aan Italië denk, denk ik aan zon, liefde voor het leven en een rijke geschiedenis die letterlijk te bewandelen en bewonderen is. Ik vond het een ontzettend bijzondere ervaring om door een stad als Rome te lopen door eeuwenoude straten en de historische overblijfselen te bezoeken. Ik waande mij op een Romeinse markt, met uitgeputte ezels die houten karren door de Via Nova trekken en mannen en vrouwen in toga’s en leren sandalen. Mijn dagdroom werd abrupt verstoord door een voorbijsnorrende Vespa.

Maar vooral denk ik aan de Italiaanse keuken, die over de hele wereld bekend en geliefd is. De Italiaanse keuken is geheel omarmd in Nederland. Ik ken eigenlijk niemand die geen pastagerecht in zijn weekmenu heeft staan. Pizza, pasta, lasagne….en dan die gelatti…mamma mia!

Als je plantaardig eet, is er natuurlijk wel één groot ding, waar je niet omheen kan…die KAAS. De Italiaanse keuken is rijk aan allerlei soorten geuren en smaken kaas. Gelukkig kan je tegenwoordig van veel van die varianten een plantaardig alternatief kopen. Ook is het mogelijk om zelf een plantaardige kaas te maken, zelfs als je geen Italiaanse mama bent. Bij de vorige Plantaardig Stedenwijk Lunch hadden wij een heerlijk pizzarecept van de Buddhist Chef. Ik ben er inmiddels verslaafd aan en koeienkaas hoeft van mij tegenwoordig niet meer.

Bene, 15 april dus een Italiaanse Plantaardig Stedenwijk Lunch: Cibo per Conigli, konijnenvoer. Want echte Italianen willen als hoofdgerecht toch wel graag een stukje vlees, heb ik mij laten vertellen. Maar ik durf te beweren dat de secondo piatto zonder vlees hen niet teleur zal stellen.

Het menu ziet er als volg uit:

Antipasto – Ribolitta met brood om lekker te dopen en kruidenboter,

Primo piatto – Pasta pesto met Parmesjaan,

Secondo piatto- Gehaecktballetjes,

Contorno – Salade verde met fancy vinaigrette,

Dolce – Tiramisu met koffie en thee.

Kom je ook op zondag 15 april? 12:30 gaat de deur open en 12:45 beginnen we. Bel, mail of app even om te reserveren, dat is vereist, want anders sta ik voor tien lui te koken en komen er twintig. Je kan mij bereiken op 06 34 777 504 of info@plantaardigstedenwijk.nl. De lunch kost €7,- per persoon en €3,50 voor kinderen onder de tien jaar oud.

A presto!

Hanna.

 

Lees ook:

Zondag 15 april / Plantaardig Stedenwijk Lunch

Plantaardig Stedenwijk Lunch: “Dit is de liefste manier van samen eten.”

Growing Green Speld voor de Plantaardig Stedenwijk Lunch.